Konstnärligt & praktiskt för privatpersoner – barn, ungdomar & vuxna, studenter och arbetslag.
Det kan vara en kort inspirationskväll i föreningslokalen, storföreläsning för alla anställda, skapande skola arbete med en klass, poesiworkshops och hur mycket mer som helst.

Detta är ett axplock av kurser och workshops jag hållit. De flesta skräddarsyr jag dock, utifrån de önskemål och behov som finns – kurser, workshops & föreläsningar – korta & långa – utifrån vad ni behöver eller har lust med. Hör gärna av er med idéer & funderingar.
För information, offert eller intresseanmälan maila eller ring:  e-post: info (at) designmadde.se,
tel. 070-308 95 94

Sagoworkshops
Praktiskt estetiska workshops med små barn (från 4 år) som alltid utgår ifrån en berättelse. Kontakta mig för aktuell repertoar.

Böcker behöver bokmärken och böcker behöver ord
Med färg och form och kreativitet skapar vi personliga bokmärken och syr en enkel bok för egna ord. Ett extra tillval till workshopen är att göra några skrivövningar (speciellt anpassade för åldersgruppen) som att man kan fylla sin bok med ord.

Poesibroderi – där vi kombinerar broderi – tyg och tråd – med poesi. (3 h)

Poesiworkshop – en prestigelös, rolig och lätt poesiworkshop för dig som vill nära dig diktandet och poesin.. Inga förkunskaper krävs, inte enda dikt behöver du ha skrivit. Kom med lust! (1,5-3 timmar)

Poesiworkshop för synskadade – en muntlig poesiworkshop där vi leker  och arbetar med ord och bildar meningar, dikter och berättelser. (1,5-2 h, med en del skrivövningar upp till 3 h)

Black out poems
– efter inspiration av Austin Kleons dikter skriver vi poesi med hjälp av böcker och tidningar. Ett kort inspirationsworkshop (40-70 min)


Måla, måla, måla

Alla kan måla jag vet det! Följ med på en kort måleriworkshoop och överraska dig själv bland färger och penslar. En workshop utan krav på förkunskaper. Vi utgår ifrån din lust att måla och min lust att lära. En inspirationskurs, 3 timmar, där du ges möjligheten att prova på akrylfärger och målarduk.

Inspiration: Fritt Broderi
Hjärtligt välkommen till en lustfylld dag bland garn, tråd, pärlor, tyger och en massa kreativitet.En kurs för dig som vill komma igång med nål, tråd & ditt eget skapande. Vi arbetar med fritt broderi utifrån glädje och lust. Inga förkunskaper krävs. Du tar med dig material hemifrån, lite finns att låna och visst material finns att köpa. Kaffe och macka ingår.

Inspirationsföreläsning: Älska färg & utgå ifrån lust
Jag har en ateljé vid havet där horisonten, havet och havsörnen tittar in. Jag jobbar med bilder, ord, trådar och tänger. Jag har valt glädjen och väljer den varje dag. Jag utgår i från min lust. Det är lusten som styr, det jag gör och hur bra det blir. Men jag har kontroll och planerar noga…
Följ med på min kreativa resa bland ord, foton, bilder, broderier och tankar. Förhoppningsvis går du härifrån med inspiration och idéer. Hur du tar tag i din lust och din skapande glädje…

Workshop: Göra-själv-present!
Uppvakta någon du tycker om med att få komma till Skeppsvik och göra ett eget smycke i nålfiltad ull att ta med hem eller arbeta i ståltråd eller varför inte brodera.  Längd: ca 2,5-3  timmar

Nålfiltning, måleri, smycken, återbruk, papper, ståltråd & broderi för barn
Jag ger praktiska workshops för barn från 5 år. Vi jobbar med fritt skapande och barnen & ungdomarna får utveckla sitt skapande, de får kunskap och material, form och uttryck. Kontakta mig så pratar vi mer om just den grupp du har i tankarna så kommer vi fram till vilket materiel och längd på workshopen som passar.


Måla horisonten

Vi betraktar, reflekterar, skissar och målar en hel härlig dag. Välkommen till vackra Skeppsvik så målar vi havet! Dagen spenderas utomhus, tecknandes och målandes. På förmiddagen skissar vi i några olika tekniker, vi äter lunch tillsammans och på eftermiddagen målar vi på duk med akrylfärg.
En kurs för den som har lust! (eller vill hitta den) Inga förkunskaper krävs.

Trassel & tråd
Nyfiken på äventyr bland tyg och trådar? Här gör vi snabba kom-loss övningar som du kan gå vidare med i barngrupp. Du får känna på material, stygn, färg och form. Kursen finns i två varianter – en  är tvådelad, med en “läxa” emellan de två tillfällena, den andra varianten är ett tillfälle (varje tillfälle är 3 timmar). Ta med lust och ett öppet sinne så ses vi bland trådar, tyg, trassel och en och annan knapp och plastpåse! En kurs för dig som arbetar med barn och vill få inspiration på det textila området.

Ståltrådsfåglar & rostiga sländor
Smycka din trädgård eller balkong med ståltrådsfåglar, trollsländor, hjärtan… Vackra & personliga ting som rostar & sedan står vackert roströda mot naturen och trädgården. Utsmyckningar som kan hänga fritt i luften eller monteras på pinnar som sedan sticks ner i rabatter eller krukor. En inspirationskurs, 3 timmar, där du ges möjligheten att prova på ståltråden och dess möjligheter.

Inspirationsdag
Praktisk inspirationsdag för arbetsgruppen – ni bestämmer inriktning och tema. Jag utformar och skapar en dag/kväll för er och era förutsättningar.  Jag har bland annat haft en dag med hela personalgruppen på Grönstenes förskola på temat ljus. WOW vad mycket inspiration vi har nu!! Jag har inspirerat Waldorfförskolan Solrosens personal i skapande med inriktning på återbruk och naturmaterial och Rädda Barnens  personal i kreativa och lustfyllda övningar och jag har jobbat med försäkringskassans personal i måleri.

 

Några jag jobbat med:

Kurser och workshops: Synskadades riksförbund, Littfest Umeå, Teater Mila, Edelviks Folkhögskola Burträsk, Idéan Umeå Kommun,  Kreakom AB Umeå, Västerbottens läns hemslöjdsförening, Kulturcentrum för barn och unga Umeå
Skapande Skola:
Norsjö skola, Tuböleskolan Skellefteå
Skapande Förskola: Tallbacka förskola i Bureå, Kvistens förskola, Pusselbitens förskola & Nallebjörnens förskola i Skellefteå
Skräddarsydd fortbildning: Vännäs/Vännäsby bibliotek, Vilhelmina kommun – förskolepersonal, Örnsköldsviks kommun – förskolepersonal, Tromso kommun – förskolepersonal, Waldorf-förskolan Solrosen, Umeå, Grönstenens Förskola, Umeå, ABM Resurs, Härnösand
Kreativ inspiration: Sporrens personalförening Umeå, Give me 5 Umeå Kommun, Rädda Barnen/Region Norr, Försäkringskassan Västerbotten, Umeå Kommun
Bibliotek:
Vännäs, Vännäsby, Skellefteå, Umeå, Sävar, Teg, Robertsfors, Ålidhem, Örnsköldsvik, Storuman
Studieförbund: NBV Umeå, Studiefrämjandet Umeåregionen, ABF Umeå

…och kreativa barn, födelsedagsbarn, blivande brudar, lustfyllda människor och jubilarer

För vidare info skicka ett mail till: info (at ) designmadde.se

#poesiworkshops #spokenword #estradpoesi #broderi #måleri #workshops #synskadadesriksförbund #skapandeskola #skapandeförskola

 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange