Pandemitid. Social-distanserings-tid. Hjälpa-grannar-tid. Baka-bröd-tid. Plantera-frön-tid. Rensa-i-förrådet-tid. Tiden påverkar oss. Tiden just nu. Jag tänker att ingen sitter oberörd. Även om vissas liv inte har förändrats särskilt mycket i vardagen, så är ingen oberörd. På landet lever livet sin stilla gång. Det är inte så många människor som rör sig här. Ingen som spontan-hälsar-på i vanliga fall heller. Men samhället påverkar i alla fall. Nyheterna, presskonferenserna och bilderna är också här. Konspirationsteorierna och de som inte bryr sig syns också här.

Pandemitid. Social-distanserings-tid. Lugn-och-ro-tid. Lära-känna-varandra-igen-tid. Egentid. Reflektionstid. Omsorgstid. Tiden påverkar oss och förhoppningsvis gör den oss bättre. Bättre rustade för varandra och för oss själva. Bättre på att bara köpa det vi behöver och att minska vår påverkan på klimatet.
Bättre för världen.

Jag undrar så vad den gör med oss. Tiden just nu.
Håller tummarna för att det är något bra.
/Madde

Ps. Jag har rensat och sorterat i min syalkov i helgen.
Jag har en provdocka, en kasse mattrasor och ett syskrin över.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange