Det där unga livet som vi alla haft. Det där unga jaget som vi alla haft. Talet. Tankarna. Fokuset. Även om det sett annorlunda ut. Annorlunda på grund av tid, plats, ålder, ursprung och grupptillhörighet. Men det unga det finns. Det har vi. Var och en tillsammans. Det unga, det kan Louise skriva om. Hurra och heja så bra. Punkpoet med svensk brytning av Louise Halvardsson.

Nobelpristagaren Olga Tokarczek var en ny bekantskap för mig och jag har läst hennes Styr din plog över de dödas ben. En ovanlig thriller men på nåt sätt bekant ändå. Miljön känns som vårt norra, vårt karga. Människorna skulle kunna kört förbi här och jagat i de här skogarna. JAg blir oerhört nyfiken på henne. På vad mer hon skrivit.

Sist ut Svartstilla av Susanne Skogstad. Så vacker och ömsint kärleksförklaring. Kärleksbekrivning. Sorgebeskriving. Förlustbeskrivning. Stilla och vackert nära. Det är en debut. Hurra för den.

Läs! Alla tre!
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange