Tre snabba boktips:
Emelie Pines essäsamling “Allt jag inte kan säga” är på riktigt, om det som är svårt att prata om, att säga, att skriva. Det som är en del av livet men ändå inte pratas om. Om alkoholism, mens, smärta, sex och familjeliv.
Agota Kristofs “Den stora skrivboken” är det bästa jag lkäst på länge, en oerhört speciell bok. Den utspelar sig i slutet av andra världskriget, i en by, i ett samhälle, omkring en eller flera barn som blir vuxna. Den är som ingen annan.
Gérard Salems roman “Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar” skulle lika gärna kunna heta, “Du blir vuxen den dag du respekterar dina barn”. Det är en familjs, en storfamiljs brevväxling som berättar om deras historia, om relationerna, om att mötas.
Alla tre är väl värda att läsas.
Så ätt dig i skuggan och njut av att gå in i andras världar.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange