På tal om matsvinn. På tal om att använda alla delar på de varor en köper hem. Det här är ett av mina recept på det som många kanske slänger = stjälkar och blad. Ingredienserna varierar från gång till gång – ibland kan en trött potatis komma med, eller inga blomkålsblad, eller grönkålsstjälkar osv. Allt blir lika bra och citronen på slutet blir pricken över i:et.

Broccolistjälkar, blomkålsblad, en halv morot, en liten gul lök och en vitlöksklyfta – det blir en så god soppa. Jag hackar i bitar, fräser i lite olivolja, kokar i grönsaksbuljong till grönsakerna är genomkokta. Sedan mixar jag soppan och smakar av med svartpeppar och citronsaft (buljongens salt brukar räcka för min smak). Enkelt och otroligt gott. En sådan här soppa är också snabbmat, det går fantastiskt fort. Koktid på mindre bitar är kort, det sköter sig själv på spisen, sedan är det bara att mixa och servera.

Det går bra att slänga in stjälkar och blad i frysen, så kan du ta fram vid behov.
Smaklig måltid!


/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange