Jag gör några julkort varje år och i år blev de målade och tecknade. Jag började med att göra en bakgrund – på ett stort papper. Jag använde en palettkniv och ett gammalt plastkort och drog ut färg lager på lager. De sista lagren blev med pensel. Jag ville åt en kall och lite bister vinterkänsla. Att göra så här – en grundmålning på ett stort papper och sedan skära ner det till kort är något jag göra ganska ofta. Det är ett enkelt och roligt sätt att få till lite slumpartade bakgrunder (eller färdiga målningar) för kort – eller teckningar för den delen.Det som gör dem till julkort är det tecknade, i det här fallet ett gäng julkulor i svart tusch. I all enkelhet. På baksidan, som är helt vit, har jag skrivit korta och enkla julhälsningar. Det är ju faktiskt väldigt trevligt  att hitta en hälsning i brevlådan och inte bara i telefonens och datorns inkorgar.


Christmas cards in the making.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange