Kanske köper du julklappar. Kanske letar du inspiration till dig själv. Här är tre snabba tips ifrån mig.
Himmeli är inte helt ny, men inte särskilt lastgammal heller. Eija Koskis bok är ljus och lätt och skön, inspirerande och pedagogisk. Den handlar om halmslöjd eller sugrörsslöjd eller kanske till och med plaströrsslöjd beroende på hur stort du vill jobba. Den här boken ger den enklaste instruktion till enkla geometriksa figurer till väldigt komplicerade former. Roligt. Intressant. Väldigt inspirerande. Själv har jag dock inte lyckats med halm utan har använt sugrör av plast och papper och så har jag rullat egna rör av vackra papper.

Två nya böcker för i år vill jag också berätta om. Verkstäder av Cilla Ramnek – en bildbok som tar en med in i andra världar. In i verkstäder dit jag aldrig skulle ha satt min fot annars. I bebodda, levande verkstäder. Bil. Glas. Sko. Dekor. Konstsmide. Rotting. Väldigt fin och långsam. Tycker så mycket om den oerhört enkla formen, den lilla berättelsen, det lågmälda tilltalet och de inspirerande bilderna.

Det sista boktipset för idag blir Renée Rudebrants senaste bok Uttryck med nål och tråd som är en handbok i broderi. Perfekt för den som just  börjat brodera och vill gå djupare in i broderiet. Hon skriver om komposition, montering, och visar enkla, snabba (och de som tar mer tid) broderi- och skissövningar. En riktigt fin bok.
Har du några boktips till mig?
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange