Det är mörkt. Det är grått och fuktigt. Novemberdagar kan vara sådana. Vissa dagar känns det som det aldrig blir ljust. Den här årstiden lever jag med stearinljus, kommer att göra det några månader nu. Stearinljusen och den stämning den ger. Jag har en gammal oval bricka på köksbordet med ett antal ljus på. De sprider värme. De sprider lugn. De ger energi.

Brun flicka drömmer har jag tänkt att berätta om ett tag, köpte ju den på bokmässan tidigare i höst. Det är en helt fantastisk bok som jag verkligen rekommenderar. En bok om en flicka. Det hon får möta i livet, det hon drömmer om och längtar efter. En bok om den värld hon har omkring sig. en uppväxtskildring. En memoar. Varje sida sprängfylld med bilder, känslor, dofter och upplevelser. Framfört med minsta möjliga text. Som poesi. Poetiskt skriven. Läs den.

Jag har nya glasögon. Transparenta, ganska stora bågar. Tycker om dem. Trivs i dem. Ett nytt jag.

This is my november
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange