När jag var nere i Göteborg på bokmässan så promenerade jag runt en hel del och jag tog en hel del bilder. En plats som jag stannade till på och blev väldigt tagen av var Haga kyrkoplan där det här minnesmärket över Raoul Wallenbergs gärningar står. Ett minnesmärke som är en helt fantastisk skulptur, i betong och brons, av Charlotte Gyllenhammar. Jag tycker också om att den står mitt på planen. En plan i grus. Lite öde. Lite ensam. Det förstärker utsattheten som verket förmedlar.

De två sovande pojkarna var en verklighet då, när Raoul Wallenberg verkade, och det är en verklighet idag. Vi har sovande pojkar (och flickor) runt om i vår värld, i vår närhet just i detta nu.This is the Raoul Wallenberg memorial in Haga Kyrkoplan in Gothenburg. It´s made by Charlotte Gyllenhammar.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange