I juni fick jag två chiliplantor av en granne. Hon hade alldeles för många för sitt eget växthus. Så de har växt sig frodiga i mitt lilla miniväxthus. Härom dagen så skördade jag halva ena plantan med chili. Det blev en full plåt som fick torka i ugnen (50 grader, med luckan lätt öppen) över natten. Dagen efter körde jag allt i mixern och nu har jag en deciliter egenodlad, torkad och mald chili. Det är rikedom och tillfredsställelse att använda egna produkter.


När jag hällde över chilin i en glasburk för förvaring “dammade” det chili så att det brände och hettade i ansiktet ett bra stund efteråt. Det kanske inte skall i så himla stor mängd i grytan framöver…

I feel rich. I´ve grown, dryed and grinded my own chilis.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange