Av en slump så såg jag tipset om att sy en enkel tio-minuters-kofta. Jag blev lite utmanad och nyfiken på om det verkligen skulle ta tio minuter och i princip gör det det. Dvs. om du har allt material och vet exakt hur du skall göra. Jag återbrukade en klänning i viscosetrikå som jag aldrig använder. Jag sprättade bort kjolen på klänningen och använde den till själva livet på koftan och klänningens ärmar använde jag rakt av. Har du inga ärmar att återbruka så går det bra att rita av mönstret på en tröja eller kofta som du gillar och sy nya ärmar.


Jag valde att göra en kort kofta, så att jag kan välja att använda den på två sätt. Dels kan jag stänga den med en brosch men jag kan också knyta den i midjan och få till en bolero. Det var i alla fall kul att testa och den funkar. Jag kan tänka mig att göra flera sådana om jag har et tyg som jag gillar. Skulle kunna tänka mig ett tjockare tyg också som faller något annorlunda – men då skulle det iofs inte gå att knyta den koftan…

A quick remake – dress becomes cardigan/bolero.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Klänning blir kofta

  1. Yvonne Andersson skriver:

    Så snyggt och kul när man gör om något gammalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange