Framför Ivan Aguélis målarskrin. I Ivans hemstad. Två kvarter från hans uppväxtkvarter. Nära minnesmonumentet och parken som fått hans namn. Där ligger museet. Aguélimuseet. Ett fantastiskt litet museum med fantastiskt måleri – av Ivan naturligtvis men också pärlor av andra av hans samtids kollegor. Museet har fri entré och är vänligt och tillmötesgående.
För mig en stor upplevelse och en pärla.
Jag blev väldigt inspirerad av hans måleri och jag känner att jag nog ska läsa boken om honom igen. Jag sätter det på vänt tills hösten närmar sig. när jag vill sitta i min länsstol igen tillsammans med läslampan och en kopp te.

If you ever happens to be in Sala, Sweden you just have to visit the Aguéli museum. Ivans paintings are sooooooo good.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 8 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange