Trots snö, massor och mängder av snö så våras det. Här uppe är det vårvinter nu. Den ljuvligaste av årstider. Snön smälter och drar sig undan för varje minut sol som tittar fram. All snö reflekterar varje solstråle så solbrillorna är ett måste, liksom att ha näsan ute i vädret. Människorna tankar D-vitamin, massor av D-vitamin. På isen kan man gå, åka, köra, skida, sitta, pimpla och lapa sol. Människorna tar nytta av isen som ger landskapet en annan karaktär, ett annat format, ett helt annat fast samma.
Påsken är brytningspunkten, högtidspunkten för vårvintern.
Det är vinter, vårvinter som blir vår, lite mer för varje vecka.
Men sörlänningarnas vår med scillor och musöron på träden och gatusopning det har vi också. Den brukar vara i maj, en vecka ungefär. Sedan har vi sommar på en gång, försommar, men ändå sommar. Men det är ännu ett tag kvar. Nu har vi snön kvar och den kommer att ligga kvar på sina håll till valborg. Bredvid elden tronar alltid en snöhög eller två.

 
Min påsk blev precis om jag anade, planerade och önskade. Lugn, alldeles lugn och stilla. Promenader, kamrater, sällskapsspel och god mat. Energigivande. Har du haft en fin påsk?


A couple of photos from my easter weekend.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange