I slutet av Danielle Krysas bok Your inner critic is a big jerk så berättar hon om att hitta nya vägar i sitt skapande genom att göra ett materialbyte. Det är inget nytt i och för sig, jag har gjort det flera gånger i alla möjliga broderiutmaningar. Men jag har aldrig gjort det i bildkonst. Jag lockades av idén, tänkte på den och klurade på vem skulle kunna vara intresserad av något sånt här.


Jag skickade en meddelande till min kamrat Ingela och frågade om hon skulle vara intresserad och vips, men vändande post, svarade hon JA. Ingela och jag är främst ordkamrater men jag vet att hon gör bilder – både på papper och i textil –  så för mig är det en spännande person att göra ett materialbyte och en bildutmaning tillsammans med. Spännande för att vi inte riktigt känner till och kan varandras bildvärldar.
Så nu har jag plockat ihop en del material. Material till collage. Material som skall räcka till tre bilder på 15 x 15 cm. Vi har friheten att välja vad vi vill och vi har också friheten att lägga till färg eller dylikt om vi har lust.
Brevet är skickat.
Nu väntar jag med spänd förväntan på det material som jag har att vänta i brevlådan.This is material that I´ve sent to a friend. We are swapping materials for collages. A swap for opening up to new ideas in our creative life. The original idea (doing collages) comes from the book “Your inner critic is a big jerk” although I´ve done this several times during the years with my embroidery-freinds.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 20 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange