Måste tipsa er om två riktigt bra böcker. Kanske har några läst dem men för er andra. Det här är böcker som tagit mig in i världar jag inte känner så bra och det har varit givande, spännande, intressant och som också är nödvändigt. Vi måste bege oss in i andras världar och verkligheter för att på riktigt kunna se och förstå vår omvärld. Kader Abdolahs bok Huset vid moskén är en superfin historia som utspelar sig i Iran och mitt i flera av dess politiskt viktiga och livsavgörande skeenden. Den är vacker och ganska sorglig. Allt utgår från huset vid moskén och en familj, en släkt. Jag är så glad över att min bibliotekarievän rekommenderade boken till mig. Jag skulle nog inte ha hittat den annars – den ligger inte på topplistorna och har tio år på nacken. Mycket väl värd att läsa.
Mitt andra tips är ännu en berättelse som kretsar kring en familj – men mycket intimare och närmare och kring färre personer. Det är Ayòbámi Adébáyòs debut Stanna hos mig som är en fantastisk kärlekshistoria men som absolut inte är en kärleksroman. Den handlar om konventioner, press och förväntningar. Den handlar om vad som sker när det inte blir som man vill och tänkt. Otroligt fint skriven. En historia som verkligen drabbade mig. Läs. Läs. Läs.

Two quick ones. Two really good books. Ayòbámi Adébáyòs book “Stay with me” and Kader Abdolahs book “The house of the mosque”. I can only say – REad!
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.