Jag har köpt biljetter till Littfest och blev nyfiken. Nyfiken på en person, en poet som jag inte visste något om. Ko Un. Ko Un kommer till Littfest i mars och han är en koreansk poet och aktivist. En man som ofta nämns i samband med nobelpriset har jag förstått när jag läst några artiklar.  Jag gick på biblioteket och lånade två av hans diktsamlingar: Fråga månskenet om vägen och hans senaste Vit Fjäril.Jag läser lite emellanåt. Sakta. Tar in smälter. Hoppar över. Går tillbaka. Jag ser fram emot och höra honom tala om sin poesi, om sitt författarskap och om sin väg dit.  “…vi går alla vår egen väg / men vi säger / att vi gör så för att någon sa till oss att göra det..”
Jag ser verkligen fram emot Littfest, hela festivalen, som vanligt. Det brukar vara mycket bra dagar.

I´m getting to know the korean poet Ko Un. Looking forward to hearing him speak at the litterature festival Littfest in march.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Ko Un

  1. […] vattenflaska, kamera, anteckningsbok och sesamkakor. Jag är redo för Littfest 2018. Däremot har Ko Un ställt in sin medverkan så det är trist. Men det kommer att bli så bra i alla fall. Jag ser […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange