Det är en sådan rikedom att ha material, verktyg och utrymme. Som en dag när jag bestämde (hade tänkt på saken ett bra tag) att jag måste ha en hylla i min ateljé. De saker jag vill ha på ateljébordet när jag arbetar där tar för mycket plats. Det tar för mycket bordsyta. En hylla måste det bli. Att då finna ett par gamla hyllplan och en träribba är ju hur bra som helst. Att hyllplanen sedan funkade längdmässigt och det enda som behövde sågas (heja och hurra för japan-sågen)  var ribban gjorde det hela så mycket enklare och snabbare.


Några borrhål och skruvar senare så satt hyllan ihop. Det ena hyllplanet fick fungera som bakvägg/ben så att prylar inte kan ramla ner på golvet. Innan jag kunde börja använda det så strök jag textillim under “fötterna” på hyllan. När textillim torkar så blir det gummiaktigt och fungerar som halksockor. Som extraåtgärd skruvades ett par stoppklossar i bordet så att hyllan verkligen inte kan åka ner från bordet. Så nu står hyllan där stadigt på mitt ateljébord. Helt perfekt!

I needed a shelf in my studio, on my big worktable. So I made a shelf.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Att behöva en hylla

  1. elisabet skriver:

    Visst känns det bra att använda sånt som redan finns hemma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.