I fjol så färgade jag en del i glasburk. Jag kokade små bad med grönsaker, te och kryddor och lade med järn och tyg och så fick det ligga i tät glasburk i några veckor (fermenteringsfärgning) Jag experimenterade mest. Testade på små tygbitar. Men jag testade också på trikå, i detta fall en t-shirt. Den blev inte så rolig – ganska ljus och trist och intetsägande mestadels. Jag vet att det beror på att järnet inte nådde de delarna av tyget. Jag hade nog vridit tröjan för hårt innan jag lade ner det i burken.

Hur som helst så kom den här t-shirten väl till pass härom veckan när jag var på shiborikurs. Jag satte mig en dag och knöt in pärlor i tröjan. Helt på fri hand, slumpartat och lekfullt. Sedan fick den åka ner i ett svart färgbad. Ett färgbad där det var lite trångt om härligheten så tröjan blev lite flammig. Flammigheten gör mig inget då den funkar väl ihop med cirklarna. Ganska nöjd blev jag.
Däremot så kan jag ju ifrågasätta att jag håller på och lägger ner så mycket arbete på en t-shirt.
Jag trivs inte riktigt i t-shirts…


One of the items i dyed at the shibori workshop the other week.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 11 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange