Sen kväll i köket. Tankarna letar sig igenom tyglådorna. Ull, visst farao har jag ofärgat ulltyg. Kanske skulle en färga det nån dag. Kanske i morgon. Kanske färga i micron bara, en liten bit. Då måste jag ju tvätta det först. Då är allt klart i morgon. Klippte mig en bit. Tvättade upp det i handfatet. Men tyget måste ju ändå vara fuktigt igen när jag färgar det. Lika bra att göra det nu. Eller.Letade rätt på färgerna. Ögnade instruktionen. Hittade en plastbunke. Improviserade som vanligt – vatten, lite färg och lite ättika. Rör runt. Tyget. Har jag plasthandskar? Tryckte ned tyget i burken, lade locket på  glänt. Microfärgning på gång. Svart. Det kommer att bli lite flammigt. Perfekt. Svart blev det inte. Mer lilablått. Snyggt. Svårt med färgåtergivningen. Oväntat. Kommer aldrig att kunna få fram samma igen. Som vanligt alltså. Undra vad jag skall göra av det här då?


I´ve dyed some fabric, wool, in the microowen. Turned out just fine.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange