Jag har kommit på ett användningsområde för det mikrofärgade ulltyget. Det fick bli ett fodral, en ficka till min dator. Perfekt som skydd när jag har den med i ryggsäcken. Ett nätt och lätt fodral som inte tar plats och inte är så tungt. Sedan är det alltid trevligt att ha gjort det själv.

Jag ville brodera lite på det, men inte så att broderiet skulle ta över för jag är väldigt förtjust i tyget självt. Det oregelbundna, det flammiga. Jag letade i alla fall fram ett redgarn som jag färgat i mikro för ett par år sedan. Ett garn med milda toner som gör sig bra mot tyget. Jag klurade en del på vad jag skulle brodera. Hur och med vilka stygn. Enkelheten vann så det fick bli förstygn. Jag klippte sedan ut några cirklar i papp som jag nålade fast lite här och var och stygnade omkring.
Att brodera runt former i papp är ett enkelt sätt att brodera på tyg (eller stickat eller virkat) som inte lämpar sig för att skissa på eller om du inte har lust med det.Jag sydde ihop fodralet på maskin och kantade med ett bomullstyg. De bomullsklädda sömsmånerna fungerar som stötskydd faktiskt. Jag valde också att ha ett lock som man bara viker över. Kardborre tenderar att dra åt sig damm och en knapp skulle vara i vägen och tendera att fastna i annat i ryggsäcken. Ett fodral i all sin enkelhet blev det i alla fall och det passar utmärkt för sitt ändamål.I turned my microwave dyed fabric into a computer sleeve. I embroided a bit on it aswell. Pleased.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 17 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange