Jag har haft ett ganska stilla år vad gäller mitt skapande liv. Jag har skapat. Jag har gjort. Jag har broderat och jag har målat. Jag har fotograferat och jag har sytt. Men inte lika mycket som vanligt. Men det är okej. Jag har plockat ut några höjdpunkter.
Mitt fokus har legat på mina landskap en stor del av året. Den utmaningen, det projektet fastnade jag i och det har varit så otroligt roligt. Det har varit prestigelöst. Vissa har gått väldigt fort att göra, vissa tog mer tid men alla har varit landskap. Jag vill återvända till landskapen känner jag. Inte kanske nu på en gång. Men det finns mer att utforska där. Helt klart.


Efter inspiration av Helena Bengtssons bok sydde jag en väska i cerise skinn. Väskan är snyggare än användbar. Den hänger synlig hemma men jag har inte använt den så mycket. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag skulle ha gjort den ännu lite mindre. Kanske orkar jag ändra den, kanske inte. Jag tycker i alla fall om hur den ser ut.
Jag har gjort andra bilder under året, förutom landskapen. Det har blivit tepåsebilder, snabba målningar och några teckningar som ibland fått lite färgspill på sig. Bilden med människorna. Människorna som tittar på varandra utan att se att de är sedda tycker jag om. Den har jag kvar. Den kommer nog att få ligga till grund för något annat. Jag vet inte riktigt vad. Men jag har den kvar.Jag har också färgat en hel del under året, eller i alla fall under första halvåret. Jag har fermenteringsfärgat, tefärgat,. Jag har färgat med kryddor, rost och grönsaker. Jag har solfärgat och jag var på Gotland och färgat med indigo. Det är otroligt roligt och spännande att färga. Fermenteringsfärgning är verkligen en favorit då allt är en överraskning. du kan inte kontrollera allt. Du kan inte kontrollera bara hoppas. Det är kul. Jag har mest testat och färgat en himla massa små bitar tyg. Provlappar. Lappar som blivit till en liten kunskapsbank. Det blir nog mer färgning också. Till våren tänker jag mig eco-printing med växter, järn, tyg och papper. Jag spar redan nu rödlöksskal (har en papperspåse i min ateljé som sakta men säkert fylls med rödlöksskal vecka för vecka).
Vad är dina höjdpunkter under året?

Here are some of my highlights from the past year. Landscape-paintings, my lether bag, and all the dyeing I´ve made.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + tio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange