Under tiden jag gjort flera av mina snabba målningar som jag visat här så har jag använt färg som blivit över på paletten på ett stort papper, A2. Jag gjorde några former och streck med grafitstift och sedan har jag bara målat dit de färger som funnits på paletten. Jag har inte haft det spänt på någon skiva utan bara lagt det lite slarvigt på bordet och snabbt lagt på färg. Jag började med en liggande bild.Efter ett tag så såg jag gestalter i färgen. Jag letade rätt på dem, hittade dem och tecknade fram dem. Stet från tecknade gestalter till den färdiga bilden tog rätt lång tid, det var många turer och ganska små förändringar mellan varje steg. Tills slut så räckte det heller inte med att bara använde det som fanns på paletten utan jag tog fram andra färger. Jag behövde ett annat uttryck.
Det är riktigt roligt att inte veta var en målning ska ta vägen, att inte veta vad man vill när man börjar. Att tillåta sig att vara så öppen man kan för det man ser och det som händer. Det gillar jag. Då har jag roligt.


A quite big painting. Painted with left-over paint from the palette. A painting that has lived it´s own life
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Stort och föränderligt

  1. Tuulikki Andersson skriver:

    Härligt, Madde!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange