På sängbordet, på hyllan i sovrummet samlas böcker. Böcker som skall läsas, böcker som är lästa och böcker som läses. Här är en av högarna där. Nyss lästa böcker. Den alltid fantastiska Linn Ullmanns bok Nåd – en så fin skildring av slutet av livet, om sjukdom, omöjliga frågor och kärlek. Emma Clines debut Flickorna är en helt fantastisk bok, grep verkligen tag i mig. Vilken berättelse och gestaltning. Följer gärna med i hennes författarskap framöver. Paulo Coelhos bok om Mata Hari, Spionen, är så lätt och tunn och hinner aldrig gripa tag i mig. Jag tyckte att det skulle bli intressant att få ta del av Mata Haris livsöde och visst kan jag mer, men så kul berättat var det inte. Sist ut är Tomas Sjödins bok Det händer när du vilar. Boken är en liten pärla. Tomas Sjödin har en fin förmåga att göra små betraktelser över vår mänsklighet, över jaget. Vad som händer i oss och runt oss och här – hur mycket vilan gör.
Vila, vänner!

Some of the books I recently read.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange