Jag hittade till Doris Dahlins författarskap för några år sedan och jag har läst hennes romaner med glädje. Tycker om hennes sätt att berätta och gestalta både personer och miljöer. Läs hennes böcker om du inte gjort det. Gör det.

För några år sedan igen så skrev Doris boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund – en bok om HSP, högsensitiva personer, sensitivt begåvade…kärt barn har många namn. Ett förklaringsmodell de båda kände igen sig i och fördjupat sig i. När jag var på bokmässan nu i höst så var det ett prat med damerna och jag gick dit och lyssnade. Fokus var deras nya bok Hitta din känslostyrka – fortsättningen på den första boken. Om den första boken var en beskrivning och en förklaring av fenomenet och visa på hur man tar tillvara sin känslighet så är den nya boken en manual i hur man kan göra. Strategier för hur man kan förhålla sig till sig själv och världen.


Båda böckerna är lätta att läsa. De har ett enkelt språk och lätta att navigera i. Jag tycker kanske att det är i lättaste laget, men rekommenderar dem likafullt. Vi människor är olika och reagerar på livet på olika sätt. Jag vet att vi människor har olika viljor, känslor, förmågor och åsikter. Vissa människor är introverta, andra är extroverta, några är ambiverta och så finns högkänsliga. De är inte sjukdomsdiagnoser. De är förklaringsmodeller. De är personlighetsdrag.

Two books about HSP.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − sexton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange