Sitt still i båten kan man käckt ropa, och så mycket sanning det finns där i. Båtfärden blir vingligare, farligare, osäkrare för dig och dina medpassagerare om du inte sitter still i båten (det gäller i alla fall små båtar, vilket ju är det de flesta av oss är bekanta med). Allt kommer att gå säkrare, lugnare och faktiskt snabbare om vi sitter ner och tar det lugnt och låter allt göras i sin ordning. Näten läggs på sitt sätt, årorna brukas av en eller två personer åt gången och med rytmiskt samarbete förs båten framåt. En och en kliver av. Sitt still i båten.

Sitt still i livet också – eller för att använda mer passande ord bida din tid, ta det lugnt, ha tålamod och var uthållig. Det går liksom inte att skynda på livet och och medmänniskorna och gör man det blir det inte alltid så bra. Så ta det lugnt. Ta det stilla. Tålamodet belönar.
Tekunskap på en söndag.

Be still. Be calm. It will all happen in it´s own time. Patience pays. Wisdom from a teabag.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + sex =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.