Västerbottens Museum har en textil avdelning. Jag är riktigt glad att den finns, att de tar fram det textila och att det har en permanent plats. Det är däremot en ganska outnyttjad plats och inte helt jättespännande upplagd. Det finns dock ett arbetsbord där man kan sitta och arbeta och det finns material att använda och det är riktigt bra att man får också plocka i material och inspireras i lådor och skåp.

I några arkivlådor så finns gamla mönster, symönster för kläder. Tänk om någon ville systematisera dem och märka mapparna, det skulle ju vara kanon, som det är nu är det ett evigt bläddrande. Men om man letar (och har tur) kan man hitta något man gillar. Sist jag var på museet tog jag mig tid att bläddra igenom några av mapparna och hittade ett fint västmönster. Kanske vill jag en dag sy mig en väst, så jag tog tillfället i akt och ritade av mönstret. Det är inte helt i rätt storlek så jag kommer att få modifiera det lite när det är dags att använda det.At the museum you can find old sewing patterns and it´s ok to make a copy. That´s what I did the last time I was there.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.