Jag har gjort en målning som hänger i vår trädgård. Den har hängt där länge. I tio år ungefär. Träd, grenverk mot en röd-rosa-gul bakgrund. En målning med vanlig akrylfärg, konstnärsfärg, som hållit fantastiskt bra. En målning på en skiva. Men det hade börjat flagna lite, släppa lite på sina ställen. Så i sommar, i samband med att det lilla gårdshuset målades om, tog jag ner den från väggen. Det var dags att göra något nytt.


Jag målade över den gamla målningen snabbt. Använde en ljusare palett än förra gången. Ville verkligen att det skulle vara skillnad. Stor skillnad. Jag tänkte inte när jag målade, tog bara färger och så här blev det. En start, en grund, an bakgrund? Jag hade ingen aning om hur jag skulle fortsätta. visste inte hur jag ville att målningen skulle bli. Så den fick stå så här i ateljén, i veckor. Länge länge.

I´ve had a painting in our garden for ten years, on one of the small houses. When the house was re-painted I took it down and made a new one. Well, I did a background without knowing where to go from there.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Målningen i trädgården, del I

  1. […] berättade förra veckan om målningen i trädgården. Så här växte den fram, mycket mycket långsamt. Inte förrän ett par veckor sedan blev den […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − åtta =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.