För många år sedan läste jag Arundhati Roys debutroman De små tingens gud och jag tyckte mycket om den. Jag fick kliva in i en värld jag inte visste mycket om. Den ligger någonstans långt bak i mitt medvetande och nu känner jag att jag vill läsa den igen. Jag vill träda in i den världen igen.
Jag har nämligen läst Roys senaste roman (hennes andra roman), Den yttersta lyckans ministerium, och gillade den riktigt mycket. Den tog ett tag att landa i, jag behövde få lära känna människorna ordentligt, de olika berättelserna. Men vilka berättelser, vilka människor, vilken kärlek. Hon är en mycket bra berättare och det är spännande och allvarligt, bitande och naket. Den yttersta lyckans ministerium berättar om olika sidor i en konflikt, i ett samhälle, den berättar om att tillhöra normen, att stå utanför och titta in. Den handlar om människans inneboende godhet om politik och om ondskan.
Läs den.

I loved Arundhati Roys latest novel. Read it!
/Madde

2 Responses to Boktips: Arundhati Roy

  1. Karin skriver:

    Tack för boktips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.