Det går inte annat än att fascineras av Hans Hedbergs keramik och glasyrer. Skulpturerna är helt fantastiska och befriande stora. Det är så gott när man kommer upp i format, när  man synliggör och sätter fingret på. Att göra skulptur av en oljedroppe, en pumpa och en sjöborre är genialt. Det där enkla och vardagliga som finns alldeles runt omkring. Det är som att det är på riktigt men i jätteformat.
I år skulle Hans Hedberg fyllt 100 år och under sommaren har Örnsköldsviks Museum visat en utställning med hans produktion (pågår till och med 16 september) – där det även fanns måleri, det uttryck han började med. Men till vardags så finns ett museum – om man nu kan kalla det så – helt oansenligt, galet placerat bland kontor och skolkorridorer i tjänstecentrum Arken i Örnsköldsvik. Där finns en del av hans produktion och det är öppet 08.00-17.00 alla vardagar.

I´m fascinated by Hans Hedbergs art, his ceramic skills and glazes.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.