Jag passade på att solfärga i septembersolen (det går att solfärga inomhus också – sök på nätet så hittar man flera bevis och instruktioner på det. Solfärgning är en teknik gör att färgen kryper undan där det ligger något – i mitt fall riskosr. Det bildas således ett riskornsmönster på tyget. Det kan bildas sten- , nyckel, tråd-, knapp-, pinn-, makaron-, myntmönster eller vad man nu önskar, beroende på vad man använder för något på.

Eftersom jag valt att lägga tyget på gräsmattan så gör gräset att tyget inte ligger helt slätt och då kryper färgen lite åt olika håll vilket gör tyget flammigt. Om jag inte vill ha det flammigt måste jag lägga tyget på en helt plan yta (plastad skiva, diskbänk eller vad jag nu har att tillgå). Jag vet tyvärr inte var man kan få tag i dessa färger i Sverige men kontakta företaget, Emo-tuotanto, om du är intresserad.


I took advantage of the beautiful september sun and made some sun dyed fabric. I used rice .
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + sju =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.