Av en slump så hamnade jag på Torfrid Olssons Museum i Bygdeträsk, Västerbotten. I sista minuten. De har bara öppet en månad om sommaren  – annars för förbokade grupper – och sista dagen var i söndags. I ett rött litet hus, vid en björkallé finns ett museum. Torfrid Olssons hem är numera ett litet museum med konsthall, café, ateljé och skulpturstig. Det är inte stort, det är litet. Det är inte pråligt, det är smakfullt. Det är en pärla, en liten juvel.

Jag kunde inget om Torfrid när jag steg in där, nu kan jag lite mer men vill veta ännu mer. Jag vill sätta mig ner i hans ateljé och bläddra i hans böcker, sitta vid hans ateljébord och teckna (jo, man får det) och jag vill se alla verk ännu en gång. Jag blev väldigt inspirerad av att besöka detta lilla museum. Ett av de bättre museibesöken på länge faktiskt. Jag vill åka dit nästa sommar igen. Absolut. Jag ska göra det. Lova att du går in, om du nu har vägarna förbi Bygdeträsk. Det ligger mellan Burträsk och Bygdsiljum och är väl skyltat. Du blir inte besviken.


 


This is a gem, the Torfrid Olsson Museum. It´s situated in Bygdeträsk, Västerbotten.
/Madde

5 Responses to Torfrid – vilken pärla!

  1. Gunilla skriver:

    Ja, visst är det en pärla!!!

  2. Ann skriver:

    Men vilket ställe. Dit vill jag också åka. Vilka platser det finns och inte ens en bråkdel av dem hinner man med i sitt liv.

  3. madde madde skriver:

    Ja, det finns så många fantastiska platser, människor och livsöden. Och ibland finns de där man minst anar de :)

  4. […] en liten skylt i dungen nedanför Torfrid Olssons gamla hem och numera museum, längs den pyttelilla skulpturstigen, står: Vår jord hålls på sin […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 11 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange