Det är inte första gången jag berättar om denna här, men det är så himla gott så jag gör det igen. Det går bra att använda citroner men det blir fantastiskt gott att använda grape, blodgrape (den här gången använde jag två blodgrape och en apelsin som låg övergiven i fruktskålen). Hurra!

Grape- & svartvinbärsdryck
3 liter sköljda svartvinbärsblad
3-5 tvättade & skivade citroner eller 2 blodgrape
60-70 g citronsyra
1,5 kg strösocker
1,5 liter kokande vatten

Varva svartvinbärsblad, citroner, citronsyra & strösocker i en bunke/gryta. Häll det kokande vattnet över, rör lite så att sockret löses upp. Täck bunken/grytan & ställ kallt i 3-5 dygn (källaren eller kylskåpet). Sila sedan & häll upp på flaskor. Ha det i kylen, frys in i plastflaskor eller tillsätt aningens konserveringsmedel om du vill. Man blandar detta sedan som saft.
Gott att blanda lite svagare som måltidsdryck, med bubbelvatten för att göra det lite festligare. Mycket nöje!


It´s season now, season for making jam and cordial. I love boiling berries, taking care of what nature and the garden gives. And I do love picking up, from the cellar in january, a bottle of cordial & drinking a glass of pure summer. Love this time of year!

/Madde

 

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange