För flera år sedan köpte jag en nätt liten pall på loppis för trettio kronor. Min tanke var att jag skulle måla benen och brodera ett yllebroderi till sits. En pall mest för ögonfägnad var tanken. Det har dock aldrig blivit något av med den idén, mest för att jag inte riktigt har kunnat bestämma mig för motiv och färger. Så pallen har länge fungerat som avställningsyta i hallen.

Sedan jag i våras fick hem min kära Norrgavelstol, så har jag dragit fram en köksstol och lagt upp fötterna på när jag suttit och läst länge. Jag funderade ett tag på om jag skulle köpa till en fotpall till fåtöljen, i samma serie, men den är alldeles för stor för att ha i mitt kök, så köksstolen har fått duga så länge. Tills en dag kom jag att tänka på pallen i hallen…


Så den har nu fått samma mörkgrå färg (som pidestalen som fungerar som bord) på benen och efter många om och men så fick den ett svart canvastyg. Jag fundera länge och provade olika varianter, men detta blev lugnast för ögat och passar utmärkt i köket. Så nu kan jag sitta där, i min sköna stol och lägga upp fötterna och läsa länge.

I did a small make-over for a small footstool. New fabric and some påaint. It now has it´s place in the kitchen together with mmy beautifyl ochre Norrgavel chair.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to En enkel förvandling

  1. Karin Olofsson skriver:

    Det var en riktigt fin fotpall som du har gjort. Jag brukar själv vara nöjd när jag kan hitta nya användningsområden för saker som jag redan har i mina”samlingar”

    • madde madde skriver:

      Ja, det är riktigt trevligt när man redan har det man behöver. Det är en sorts rikedom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tolv =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange