Kafka på stranden av den japanske författaren Haruki Murakami är en riktigt bra bok och en mycket konstig berättelse. En berättelse som jag tycker är riktigt, riktigt bra. Bland det bästa på länge faktiskt.

Den har absurda, surrealistiska, mystiska och mytiska inslag. Den refererar till japansk historia, vilken jag tyvärr inte kan särskilt mycket om men blir nyfiken på. Den har parallella historier som är en och samma. Den handlar om frigörelse och om kärlek. Den handlar om att bli den man är och att acceptera var man kommer ifrån. Det handlar om en femtonårig pojke som rymmer hemifrån och om en man som talar med katter. Där finns en skog och iglar, där finns en målning och en skiva och massor av böcker.
Kafka på stranden är en saga, en dröm och en riktigt bra berättelse.

It´s so good: Kafka on the shore. Read it!
/Madde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.