Detaljer från utställningen ” Töja på gränsen”

Västerbottens Museum pågår utställningen töja på gränsen i sommar- en broderiutställning av Fimbra från Västerbotten och Sting från Nordland, Norge. Utställningen är ett samarbetsprojekt mellan de båda broderigrupperna. De har jobbat med gemensamt tema – töja på gränsen, stygn från kust till kust – och det är första gången de ställer ut tillsammans i Sverige.

Karin Lundström

Temat är väldigt fritt tolkat av deltagarna och det finns ingen röd tråd rent uttrycksmässigt eller specifikt innehållsligt. Det är fria, personliga tolkningar till ett tema som man kan hitta mycket i. Jag fastnar mest för bästa Karin Lundström och hennes helt makalösa bilder. Karin är som alltid en extra skinande juvel i samlingen.

Karin Lundström

If you are in Umeå during the summer, visit Västerbottens Museum and the embroidery exhibition töja på gränsen.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange