Sy en korg – det är enkelt och riktigt roligt (och de blir riktigt stadiga). Du behöver ett rep av något slag – kanske inte för hårt eller tjockt (jag har använt flagglina) och snedremsor. Detta är ett bra sätt att återbruka skjortan eller kjolen, att ge gamla plagg ett annat liv. Du kan använda tillklippta mattrasor eller göra som jag och fynda i spillådan – jag har använt bitar av spilltyger som jag har sparat men som inte kommit till användning.

Jag rekommenderar dig att linda snedremsorna innan du börjar sy, alla fall en bra bit, för det är trist att sy bara en kort snutt och sedan behöva linda en remsa till osv. Det kan också vara lite trixigt att börja och det är lättare att göra en oval korg än en rund.  Se också till att du har linan/repet på höger sida (på bilden ovan är den till vänster och jag fick sno hela arbetet när jag kom på det) så att du kan göra din korg utan att krocka med symaskinen. Hela korgen sys med zig-zack. Du avslutar alldeles rakt eller gör en snurra eller knut eller vad du nu gillar – prova dig fram.


Sedan gör du botten så stor som du önskar och sedan börjar du lägga varven ovanpå varandra och då kommer korgformen av sig självt.


Sewing a basket – this is so much fun, and easy aswell. You need line/rope, some fabric and a sewing machine. Have fun!
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Sy en korg

  1. Boël Östlund skriver:

    Såååååå roligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange