För ett tag sedan var jag på en utställning och såg bilder av Barbro Hultgren Fredriksson. Jag hittade ingen information om kvinnan, men tror att hon är hemmahörande i Västervik. Hon gör små och charmiga abstrakta bilder – jag gillar verkligen det lilla och fyrkantiga.
Jag tycker om hennes färgskala och det är skönt med något abstrakt faktiskt, att jag själv får bestämma var jag är, vad det handlar om…


Det som är spännande med de små bilderna är också att de är målade på tjärpapp. Ni vet sådant man lägger under plåt och tegeltak. Hon har ristat i materialet och sedan målat – eller tvärt om? Det känns som om det är linoleumbitar eller dylikt som används till tryck som hon glömt att torka av färgen på , och det gillar jag. Jag har dock ingen aning om hur beständigt det är med tjärpapp och vad det gör med färgen, men visst är de fina.


I saw these small paintings on a exhibition. Barbro Hultgren Fredriksson has made these and she´s made them on tar paper. Quite nice.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange