Jag är beroende av böcker och berättelser. Jag läser varje dag. Jag lånar de flesta böcker som jag läser (heja och hurra för bibliotek) och köper någon ibland, nu och då. Det är så fantastiskt att få rymma in i, leva sig in i, uppleva andras berättelser. Få testa, prova, försöka, gilla och förkasta. Jag läser mycket men på sista tiden (året) inga deckare. Har inte läst någon sådan på mycket länge. Var sak har sin tid liksom.

Nu närmar sig semestrar och ledighet och många läser mer då än under vardagarna. Många längtar efter lätta, enkla böcker under sommaren, böcker och berättelser som inte kräver så mycket av dig. Två bra tips på det är Lena Ackebos romaner Världens vackraste man och Kära Barbro. Den senaste något så ovanligt som en bok om en ganska osympatisk och avundsjuk människa, rätt underhållande (och mänsklig).

Jag kan också rekommendera Silvia Avallones debut Stål och hennes andra roman Marina Belezza. Avallone berättelser tar plats i det moderna, nutida Italien. Stål handlar om kvinnlig vänskap och Marina Belezza är en slags Romeo och Julia-historia. Det är välskrivet, intressant och spännande. Man måste bara se bortom hemskt fula och väldigt gräsliga bokomslag (helst på pocket-versionerna), glöm dem och gå på innehållet.

På mitt nattduksbord ligger ganska oväntat Dag Hammarskjölds Vägmärken. Jag hörde flera citat ur den i ett radioprogram och blev nyfiken. Där ligger också Agneta Plejels En vinter i Stockholm och Linn Ullmans Nåd. I min läsplatta ligger Mathilda Mallings Mina dagböcker och Berta Funcke som väntar på att bli lästa. Mallings böcker och många fler svenska klassiker finns att gratis ladda ner på litteraturbanken – romaner och poesi och mycket mer. Jag funderar också på att läsa om Josefine Klougarts En av oss sover i sommar.

I love books, I love stories. I love getting to know differnt worlds, lifes and surrondings. Therefor I read. I read every day. Hera are some great book for the summer.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange