Jag har tagit några fotopromenader och sett och hört rätt många vårtecken. Tussilago, mås, krokus, bofink och en hel del annat. Storspovarna är fortfarande kvar i byn också och drar upp mask i trädgården mest varje dag. De är rätt fascinerande. Jag bor visst mitt i naturrutan. På en av promenaderna hörde jag hackspetten, den större. Det var på ett ställe där man ofta kan både höra och få syn på dem. Härom veckan såg jag en stor spillkråka där, men då hade jag tyvärr inte kameran med mig. Hackspetten är i alla fall ett vårtecken. Den har också en tjusig färgställning, precis som den väldigt förtjusande strandskatan.Strandskatan kommer oftast en dag eller två på våren, de liksom mellanlandar i trädgården. Promenerar lite, käkar lite mask. De är om än skyggare än storspovarna, men stiligt svart-vit-röd. Snygga vårtecken alltså.

I´ve had the fortune to see the oystercatchers in my garden the other day and the great spotted woodpecker on a walk. Lovely signs of spring.
/Madde

2 Responses to Vårfåglar

  1. irenejb skriver:

    Det är hos dej man ska fågelspant alltså :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + femton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange