Jag är en det-kan-vara-bra-att-ha-person. Jag gillar bra-å-ha-grejer. Jag vill ha ett förråd av material att skapa ur, göra saker av. Jag vill det och jag behöver det. Men ibland blir det liksom för mycket och ibland blir jag less. Då är det dags att rensa. Nu rensar jag. Jag rensar och sorterar. Jag ger bort och jag slänger.

Jag har slängt kläder som är trasiga (nej, de blev aldrig omsydda till ngt annat), jag ger bort kläder och jag säljer en del kläder. Jag slänger tidskrifter och rapporter, manualer och instruktioner. Jag är ganska hård på vissa områden, lite mesigare på andra. Men allt är bra. Allt rensande är bra. Det har blivit åtminstone en kasse i veckan (i en månad nu) – en som slängts och en som jag gett bort eller sålt. Vissa veckor ännu mer. Det är faktiskt rätt befriande att göra sig av med prylar.

Många kanske inte ens skulle hålla med om att det är prylar  jag slänger och gör mig av med (fast jag vet att vi är många som är ganska likadana) – jag har minskat tidskrifter-till-collage-högen, papprullar-för kreativa-projekt-lagret och små-tygbitar-som-kan-bli-ett-lapptäcke-eller-nåt-högen. Det känns bra. Jag vet ju också att det finns mer, om jag nu skulle behöva papprullar eller många små tygbitar….

Genom åren så har det florerat en massa utmaningar i sociala medier och det är inte så dumt att haka på en sådan, det kan ge motivation och uthållighet. Slänga en sak om dagen i hundra dagar, eller kanske börja mindre och ta en saken om dagen i en månad…. Att tävla med andra, utmanas tillsammans kan också vara en bra sak som sporrar till uthållighet. Så hur många saker skall du göra dig av med den kommande veckan?

I am clearing sapce in my studio, in my closet and in my home. I am throwing things away, giving things away and selling things. Quite liberatiing I might say. Why don´t you give it a try?
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Sorterar och rensar

  1. Boël östlund skriver:

    Några sådana dagar skulle jag behöva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.