Att hitta sitt fokus är inte alltid lätt. Att välja bland alla idéer som flyger runt i en är inte alltid lätt. Det finns ju så många bra idéer och tankar och trådar att dra i, att ta fasta på, att stanna vid. Men vilken skall jag välja?

Ibland är det helt utmattande att gå igenom sin idéer, lyssna på bruset inuti. Ibland blir jag alldeles trött av allt som surrar att jag inte gör något alls. Jag hittar inte fokus. Jag hittar inte lugnet. Jag kan inte samla energin.

Då väljer jag nu för tiden ofta att meditera, göra en kroppsscanning eller slappna av i hela kroppen – kärt barn har många namn. Du kan kalla det vad du vill, använda vilken tradition du vill bara det funkar för dig. Men när jag har gjort en guidad meditation – tycker att en guidad är så mycket lättare – eller en kroppsscannig så är jag mycket piggare när jag är klar, så mycket mer fokuserad, så mycket lugnare. Bruset har  liksom lagt sig och jag har lättare att lyssna in mig. Jag blir faktiskt piggare. Jag rekommenderar det verkligen.

Om du söker på avslappning, meditation eller mindfulness på youtube, spotify eller på nätet i stort så kommer du att få massor av svar och det kan vara lite överväldigande och mycket är inte särskilt bra. Sedan är det ju så att vi har lättare att lyssna och tro på vissa röster och tonlägen än andras. Men det kan var värt det, för man kan verkligen hitta pärlor.

Du ska få några bra länkar, dit jag ofta återvänder:
Lugn & bra guidad avslappning hos Camilla Puskaric Schön (finns på iTunes & Spotify också),
Flera bra guidade meditationer med Franciska von Koch (på Spotify)
Flera mindfulnessövningar hos stresscoachen

It is´nt always easy to sort among your ideas and all the thoughts that flows within you. It can be quite exhausting. To sort myself out, to get into focus and to calm down I meditate, do body scannings. Use whatever tradition you like, as long as it works for you. Do a search on the net and you´ll find a treasure…

/Madde

 

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − elva =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange