Jag har rätt mycket tyg, tråd, papper och färg. Material helt enkelt. De där sakerna som jag mår bra av, gör saker av. Många skulle säkert säga att jag har alldeles för mycket (ibland skulle jag hålla med – om vissa ting – och andra gånger skulle jag kraftfullt protestera). Många blir matta av min materialtillgång (materialtillgång, det lät tjusigt eller hur). Många känner igen sig (skönt att veta att vi är fler). Jag sätter mig ofta i min syateljé och funderar vad jag skall göra av tygerna – jag tar fram, klämmer, tittar, mäter, lägger tillbaka  – och så håller jag på. Nu och då syr jag ju också. Många gånger lägger jag tillbaka, det var inte riktigt rätt för det tyget att bli….

På något sätt så hittar jag nytt tyg lite nu och då, tyg som jag inte kan motstå. Tyg som bara måste få bli mitt. De tygerna hittar jag ofta på second hand och det är tyger som är gamla och av god kvalitet. Tyg som känns ovanligt och med mönster man inte ser nu för tiden. Det är lite som en skattjakt att hitta fina tyger.

Det här är mina senaste fynd. En fin tunn ullblandning, ett kraftigt bomullstyg – ett par meter av varje för inte särskilt många pengar. Den blommiga flanellen är två mycket välbehållna längder av en gardin som jag fått av några vänner. Men den riktiga skatten här är den mintgröna flanellen med svart-vitt mönster. Tyget ligger på 85 cm bredd och är knappt fyra meter långt. Det är en verklig skatt. Jag vet inte vad det skall bli, men något fint i alla fall. Jag har overlockat kanterna och skall tvätta det innan jag gör något med det, för jag kan tänka mig att den flanellen kan krympa ganska mycket.

Så sitter du på för mycket tyg och inte vet riktigt var du skall göra av det så vet jag en tygnörd….

I have a lot of material. I´ve got  paint, fabric, paper, thread…. All the things I use to make things of. I do have a lot of fabric and sometimes I find more, real gems. The gems I find are good quality fabric, old fabric, unusal fabric. I find them in second hand shops and these are my latest findings.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Okej, lite störd…

  1. Gunilla skriver:

    Vilken skatt! Vilken källa till skapande! Visst är det härligt att vara materialrik …

  2. […] jag gillar tyg, det vet ni. Jag berättade om det för inte så länge sedan. Men jag måste erkänna att jag har en till last – […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tretton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange