I Cajsa Warg-utmaningen (pågår på facebook) började jag med mjölkovaler och fortsatte sedan med att färga små tygbitar. Nu fortgår den och det har nu kommit till applikation. Jag bad alla tänka att ovalerna låg på ett bord och med hjälp av tygbitarna skulle de definiera bordet – men lämna en del av grundtyget synligt. För att få bra passform på ovalerna i mina tygbitar kalkerade jag dessa på mönsterpapper, nålade fast det lite lätt på tyget och klippte runt om. Sedan passade jag in de tyger jag färgade så som jag ville.


Jag har använt ett tyg med gurmeja och snabbkaffe-pulver och ett med gurmeja och rost. Två tyger åt det gula hållet – men ändå milsvida ifrån varandra. Jag är i alla fall nöjd med hur jag definierat mitt bord. Nu ska jag bara komma på hur jag skall fortsätta – och formulera det till alla som följer min utmaning.
Jag återkommer om detta.

I´ve done som applique on the ironed milk-ovals. Click on the links above to understand the steps in this.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Cajsa Warg – applikation

  1. […] Cajsa Warg-utmaningen går sin gilla gång. Nu har jag arbetat med skuggor. Skuggor som faller från höger och hur de faller och var. Jag har bett alla som är med att verkligen se och sedan göra. Inte göra som de brukar, utan att tänka och för att det är en snygg färg eller ett favoritstygn. Jag har bett dem se efter, studera och kolla. Jag har bett dem att inte tänka på vad detta är eller skall bli eller om de skall vara ett bruksföremål eller ej. Jag har bett dem att utforska. Många har väldigt svårt med det. Många vill inte alls. Många struntar i instruktioner fast dom ber om dem ändå. Jaja, jag utforskar i alla fall. Jag experimenterar och ser var jag landar. Då lär jag mig, då utvidgar jag mitt seende, då landar jag på andra platser än jag först tänkt och trott. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange