I min ateljé finns alltid färger tillhands. Jag kan ställa mig vid mitt bord och måla i en minut eller i 45 minuter. På bordet ligger landskapsblocket – där jag gör alla landskap som jag visar er varje vecka – och där ligger min bok. En måleribok, en artist book, an altered book eller vad man nu ska kalla det. Jag kallar det inte art journal längre, för det är liksom en annan grej. Jag jobbar med bilder –  som iofs ibland innehåller text – inte med något dagboksaktigt och inte heller med klippa-ut-bilder-ur-tidningar-collage. Jag bygger mer och komponerar mer och det är mycket sällan som jag använder färdiga bilder (från tidningar och böcker) och tar in dem i det jag gör, jag använder dock en del text (på olika språk ibland) som får bilda strukturer och fält.


Det är i alla fall väldigt meditativt och lugnande och rofyllt att ställa sig och måla, klistra eller spraya på ett uppslag i min bok. Ännu är det bara grunder, kanske bakgrunder eller eventuellt några bilder på väg. Abstrakta bilder på väg. Men egentligen vet jag inte. Jag har ingen plan. Jag göra bara gör, så pass mycket eller lite som känns bra. Hur boken kommer att te sig i slutändan har jag ingen aning om, och det är riktigt skönt.


There´s always paint ready to be used in my studio. I can go in there and paint for one minute or 45. My book of landscapes – the ones that I show here every week – is always on the studio table and there is also this book – the altered book, the artists book. It´s quite soothing to just add paint – in one form or the other on the pages.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange