Nu är det vår, på riktigt. Isen har på många ställen lösts upp (även om det snöar just idag). Gruset knastrar och ikväll är det dags att tända valborgsmässobålet. Vi eldar gammalt skräp och välkomnar våren. Det är också den dag på året då grannar tinar fram, sommarfolket tittar ut till sina stugor och byn får ett annat liv. Valborg är en gräns, ett trappsteg, en skiftning. En efterlängtad sådan. Den sociala årstiden inträder nu. Det ljusa året börjar nu.
Välkommen våren!

Todays it´s spring for rael. It´s a new season, a new period of the year. The day when all the neighbours is out. It´s the beginning of the social season if you will. It´s walpurgis night.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sjutton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange