I helgen har det varit Storspovskonferens här vid havet. Storspovarna har dragit upp mask ur gräsmattan och utforskat omgivningarna. Har aldrig sett så här många samtidigt någon gång – de var 25-30 stycken i trädgården på en och samma gång. Storspoven är Västerbottens landskapsdjur och jag har läst mig till att populationen minskar och ses som en hotad art. Jag läste också att det är världens största vadare och har ett vingspann på ca 100 cm. Häftigt att få se dem så nära.
Flera storspovar var också ute och promenerade på isen och i den kraftiga blåsten så såg de rätt rufsiga ut. Deras läten ekade över byn hela dagen och eftermiddagen.


25-30 Eurasian Curlews visited us this weekend. They ate worms and walked around. They are really big – I´ve read that they are the largest wading birds in the world.
/Madde

2 Responses to Storspovskonferens

  1. Lillemor skriver:

    Åh, nu blir jag avundsjuk på dig! Deras visslingar är bland de bästa vårljud jag vet.

  2. […] och sett och hört rätt många vårtecken. Tussilago, mås, krokus, bofink och en hel del annat. Storspovarna är fortfarande kvar i byn också och drar upp mask i trädgården mest varje dag. De är rätt […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 11 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange