För tre år sedan (oj, vad tiden springer iväg) så gick jag en kurs med Elisabet – i att färga papper med skrot och växter. Allt sedan dess så har detta med färgning upptagit delar av mina tankar – ofta. Och då färgning med naturliga saker – det som finns i skafferiet, i naturen eller i garaget. Saker vi har omkring oss. Jag läser gärna blogginlägg och artiklar i ämnet och jag funderar på vad det är jag vill göra. Däremot har jag nästan aldrig kommit till skott.


I påsk så lökskalsfärgade jag ägg till frukost. Jag hade tänkt att de skulle bli randiga, men de blev de inte (bomullssnöre visade sig inte så bra att binda kring ägg, jag skulle ha använt gummiband istället). Det är väl ungefär så långt jag kommit på länge vad gäller färgning.


Jag gjorde dock en till sak i påsk. Jag startade en utmaning – i mysteribroderigruppen på facebook. En Cajsa Warg -utmaning. Den första instruktionen var att måla med mjölk på tyg och sedan styrka på det. Beroende på hur varmt järn du har, vilket tyg du har och vilken sorts mjölk du använder får du olika rostfärgade resultat. Färg på ett sätt. Idag kommer instruktion nummer två i utmaningen och den handlar om färgning. Det är alltså lättare att få mig själv att göra saker genom att utmana andra. Ja, sämre sätt finns det väl.
Nu ska jag tänka ut vad jag ska färga med…

Since 2014 when I took a course i dyeing I´ve been thinking about dyeing fabric with things that one can find in your cupboard in nature or in your garage. I have´nt done a lot of actual dyeing, more thinkinng about it. Until now. Cause now I´ll start . Let´s go….
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Jag vill färga

  1. […] Cajsa Warg-utmaningen (pågår på facebook) började jag med mjölkovaler och fortsatte sedan med att färga små tygbitar. Nu fortgår den och det har nu kommit till […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange