Ibland befinner man, jag, mig på en plats som är ny. Trevliga platser. Lugna platser. Säg ett café. På bordet står en stor kopp te, i handen penna och papper. En lugn stund för en själv. Stilla. Jag tittar på de som jobbar. Andra cafégäster. Ser den stora väggen, väggmålningen vid sidan om mig. Mondrian. Vad fint. Färgerna. Den lugna kompositionen. Men det var en ful och klumpig klädhängare de hängt över hela väggen.
Jag sitter så, och dricker mitt te.


Plötsligt kommer en ny cafébesökare in genom dörren. Han har cykeln med sig in. Men hur tänker han. Oj, vad oförskämt. Cykeln med in. Ska ingen säga till honom. Han går förbi mig och hänger så vant och ledigt upp sin cykel på hängaren vid Mondrain-väggen. Aha. Jag fattar. En cykelhängare.
Men herregud, kan man inte lämna cykeln ute som vanligt folk. Gud så fåfängt. Men, vänta, jaha cyklar har inte inbygda lås numera, var skall man låsa fast dem, cyklar kostar en och flera månadslöner… Okej , bra café. Smart lösning. Vad fint av dem att ha cykelupphängning. Det kommer snart in fler cyklar som hängs upp på väggen, en barnvagn gör också cyklarna sällskap. Jag förstår det smarta.


Jag ser sedan mer noga på inredningen och ser att hela caféet har ett cykeltema. Det finns cykeldelar, hela cyklar, affischer, böcker och mycket annat som relaterar till cykel. Helt enkelt ett kraftigt cykeltema, otroligt tydligt cykeltema. Mondrian förresten, var ju från nederländerna. Nederländerna är cykling stort. Aha. Inget lämnat åt slumpen…

I went to a new café. Seemed nice. Was really nice.Took me a while to figure out the cycle-theme though, even though it was so obvious.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Hur tankarna går…

  1. irenejb skriver:

    Coolt ställe! Dit borde jag kanske borde gå med maken. Så var finns nu detta cykliga café?

  2. Madde skriver:

    Ni får bege er till Folkungagatan i hufvudstaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange