Här kommer ett snabbt bokitps på mina två senast lästa böcker. Först är det en äldre bok, den kom 2005, Ivans återkomst av Tawni O´Dell. En roman som utspelar sig i en mindre stad i USAs kolgruvedistrikt. En roman som berättar om människorna och skeendena i en stad som upplevt hårt arbete, bortgång och en expoloderad gruva. En roman som berättar om de som var kvar, de som for och de som kom tillbaka. Detta var mitt första möte med Tawni O´Dell men jag tycker mycket om hennes berättelse och sätt att mejsla fram karaktärer och händelser, läser gärna något mer av henne.

Länge hade jag för vana att gå till sängs tidigt av Anna Holmström Degerman (heja Anna!) är en alldeles färsk roman, en feelgood-roman i Norrbottnisk skrud. En roman som tar plats i det lilla samhället, där alla känner alla och lite till ändå. Där alla har åsikter om allt och alla och ingen kan göra särskilt mycket utan att någon har koll. En roman om hemligheter och om hur stor betydelse platsen kan ha. En roman om att komma tillbaka och att komma hem. Denna var riktigt rolig att läsa Anna, tack för den. Mer sånt!

This is two ones; Tawni O´Dells Coal Run is a great book. It´s so worth reading. The second one is a new, local, book, a feelgood-novell from up here in the north. We need them to. Thanks Anna!
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 12 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange