Tygbitarna har torkat. För att komma ihåg vem som är vem och hur jag gjort fotade jag dem med en kom-i-håg-lapp. Tygbiten jag kokade i gurkmeja blev så otroligt solgul, starkt gul  (var inte det jag var ute efter nu) så jag virade in en rostig järnbit i den i några timmar och fick en mer smutsbrun-gult resultat vilket passar mig mycket bättre. På samma sätt gjorde jag med en av bitarna jag hade strött snabbkaffe på. Det blev ett spännande resultat där kaffefläckarna blev grå istället.
Det här är ju så otroligt roligt. Jag har läst mig till att torkat granatäppelskal, avocadokärnor, rödkål, torkat avocadoskal och en hel del annat skall vara spännande att färga med. Så det får bli avocado till middag framöver och andra godsaker. Jag måste nog bygga upp ett litet lager med livsmedel att färga med.

Blir du sugen på rostfärgning så har Taktil Textil en fin instruktion.

Here are some results of my dyeing experiments. Love it!
/Madde

2 Responses to Cajsa Warg – färgexperiment II

  1. Gunilla skriver:

    Spännande, lockande …

  2. […] uppgift att teckna och böja ett vilddjur. Ståltrådsböja. Sedan brodera. Så på en av alla mina provbitar (denna kaffefärgad) fastnade ståltrådsdjuret tillsammans med stygn. Många små stygn. Kom att […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − sex =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange